Print zelf reclame posters & bespaar

Print zelf reclame posters & bespaar

Bespaar op printkosten bij de lokale copyshop door zelf reclameposters te printen. Als je regelmatig nieuwe posters plaatst in stoepborden of in de etalage van je winkel/onderneming kunnen deze kosten aardig oplopen. Je kan met (online) software zelf je posters ontwerpen en vervolgens afdrukken met een A0 of A1 printer.

Poster software

Door eenmalig een template te ontwerpen in de poster software hoef je in toekomst alleen nog maar de tekst/afbeelding te wijzigen op de poster en heb je je ontwerp in no-time klaar. Vervolgens print je deze op je eigen grootformaat printer en je bent binnen enkele minuten klaar. Deze software is o.a. te koop bij je plotter leverancier.

Voordat je een plotter aanschaft is het goed om te kijken naar welk formaat dat je wilt printen. Een A1 printer is namelijk goedkoper dan een A0 printer. Dus schaf geen A0 printer aan als je alleen maar A1 posters afdrukt.

Niet alle plotters geschikt voor posters

Niet elke plotter is geschikt voor het printen van posters. Elke printer kan wel posters printen, maar de afdrukkwaliteit kan te wensen overlaten. Wil je posters buiten gebruiken en/of in de volle zon? Dan moet je UV bestendige inkt gebruiken om te printen anders verkleuren de posters. En dat ziet er niet professioneel uit. De HP Designjet T930, HP Designjet T930 PS (met post script), HP Designjet T2530 en de Epson SureColor SCT 5200 zijn plotters die beschikken over UV bestendige inkten.

In de plotter vergelijkingen op deze site vind je ook terug voor welke toepassingen de printer geschikt is (posters printen, bouwtekeningen afdrukken etc). Vraag ook altijd nog even bij jouw plotter verkooppunt na of de printer geschikt is voor jouw doeleindes.

 

Lees ook:

Meer tips voor het aanschaffen van een plotter.

HP of Canon: wie heeft de beste grootformaat printers?

About the Author

plottersvergelijken administrator