Welke plotter kopen?

Welke plotter kopen?

welke plotter kopen

Je bent begonnen met je zoektocht naar een nieuwe of vervangende plotter. Welke kan je dan het beste kopen? Het kost veel uitzoektijd om een grootformaat printer te vinden die past bij jouw gebruik. Fabrikanten van dergelijke apparaten beschrijven de functionaliteiten telkens net iets anders. Hierdoor is het moeilijk de printers goed te vergelijken. Daarnaast varieert de prijs van een degelijke A0 of A1 printer tussen de 1.000 tot zelfs 6.000 euro. Dus je gaat niet over 1 nacht ijs om een beslissing te nemen.

Mooi verhaal… maar welke plotter moet je nou kopen?

Dat is geen eenvoudig te beantwoorden vraag. Het ligt eraan waarvoor je de printer wilt gaan gebruiken en wat je budget is. Er zijn plotters die kunnen printen én scannen. Een scan functie is altijd handig. Maar als de scan functionaliteit ervoor zorgt dat het apparaat meteen 1.000,- meer kost… is de scan functie dan nog steeds gewenst?

Om je toch alvast een beetje op weg te helpen hebben we veel verkochte A1 en A0 plotters in categorieën verdeeld. Zodat je grofweg alvast een keuze kan maken. Plotters worden voornamelijk in A1 en A0 formaat verkocht. Dus onderstaand vind je alleen modellen die geschikt voor die papierformaten. De prijzen (exl. BTW) zijn gebaseerd op prijzen van de fabrikanten zelf, die op de fabrikantensites te vinden zijn. Exacte en actuele prijsinformatie kan je op internet vinden.

A1 plotters tot +/-  €1.000,-
HP Designjet T120

A1 plotters tot +/-  €1.500,-
Canon iPF 670
HP Designjet T520

A0 plotters tot +/- €2.000,-
Canon iPF770
HP Designjet T520

A0 plotters tot +/- 3.000,-
Canon iPF 780
HP Designjet T730

A0 plotters (incl. scan & kopieer functie) tot +/- 5.000,-
Canon iPF770 MFP L36
HP Designjet T830

 

Lees ook:

Tips bij het kopen van een plotter

Wat kost een plotter?

Vergelijk A0 plotters

Vergelijk A1 plotters

About the Author

plottersvergelijken administrator