Wat kost een plotter?

Wat kost een plotter?

wat kost een plotter

De prijs van een plotter of grootformaat printer ligt meestal tussen 800,- en 6.000,- euro. Het prijs verschil zit in de gebruiksintensiteit en de functionaliteiten van een plotter.

Een bedrijf (bijvoorbeeld eenmanszaak in de bouw) dat slechts enkele prints per dag/week maakt kan met een eenvoudig en lager geprijsd model uit de voeten. Een bedrijf dat dagelijks intensief gebruikt maakt van een plotter heeft een robuuster model nodig, dat geschikt is voor het maken van veel afdrukken.

De verschillen in prijs zitten voornamelijk in het feit dat een A1 of A0 printer welke intensief gebruikt wordt grotere cartridges heeft en printkoppen heeft die geschikt voor het printen van hoge volumes. Koop je een plotter die geschikt is voor lage volumes (dus goedkoper in prijs) en gebruik je deze dagelijks zeer intensief dan zal de levensduur een stuk korter zijn dan die van een duurdere variant. Je bent op korte termijn minder geld kwijt, alleen zal je sneller een nieuw apparaat moeten aanschaffen.

Net als met het kopen van een auto, geldt ook voor een plotter: des te meer opties, des te hoger de prijs. Opties of functionaliteiten die een hogere aanschafprijs veroorzaken zijn bijvoorbeeld: scannen, kopiëren, een opvangbak voor de prints, geheugen van printer, formaat van de prints, resolutie van de prints en meer.

Hulp nodig bij het bepalen van welke plotter je moet kopen?

 

 

About the Author

plottersvergelijken administrator